ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ;
Όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, τα κόστη μιας επιχείρησης, ειδικά μιας επισιτιστικής επιχείρησης που είναι συνεχώς μεταβαλλόμενα, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας βιωσιμότητας αυτής. Από τα σταθερά έξοδα μέχρι τα μεταβλητά, όλα μαζί, με τη σωστή διαχείρισή τους, συντελούν στο να μπορέσει αυτή να έχει μια υγιή καθημερινότητα και μέλλον. Από τα πιο σημαντικά λοιπόν θέματα που έρχονται στην επιφάνεια, μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις, είναι η στελέχωση και το κόστος της αμοιβής του προσωπικού. Όσον αφορά τη στελέχωση, θα αναφερθούμε αναλυτικά στο επόμενο διάστημα, αλλά αναφορικά με το κόστος του προσωπικού, είναι αυτό για το οποίο θα αναφερθούμε σήμερα. Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζει ο επιχειρηματίας πόσα άτομα πραγματικά χρειάζονται για να τρέξει η επιχείρηση και όχι να ξοδεύει άσκοπα χρήματα σε ανάγκες που δεν είναι απαραίτητες.
Δείτε στο παρακάτω link λοιπόν, το σχετικό άρθρο από την ιστοσελίδα ενός από τους ιστορικότερους σεφ που η δουλειά του μελετάται μέχρι σήμερα:
Φωτογραφία: escoffier.edu
FnBpedia Team