ΚΡΑΣΙ

ΕΡΥΘΡΟ VS ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

Το κόκκινο με το λευκό κρασί, εκτός από τις εμφανείς διαφορές τους στο χρώμα και στις ποικιλίες του σταφυλιού, έχουν κι έναν ολόκληρο κόσμο διαφορών να τα περιβάλλει. Μέσω του γνωστού website, wine folly, που ειδικεύεται στο κρασί, θα βρείτε παρακάτω τον σύνδεσμο με όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες γι’ αυτά τα δύο είδη κρασιού.

 

Πηγή: winefolly.com

Φωτογραφία: winefolly.com

 

FnBpedia Team

ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Το ροζέ κρασί εκτός από trend παγκοσμίως είναι και πραγματικά ένα είδος κρασιού το οποίο «κουμπώνει» με τις περισσότερες τροφές. Ελαφρύ, καλοκαιρινό, δροσερό, μπορεί να είναι το απόλυτο ταίρι του φαγητού για το καλοκαίρι, αλλά ακόμα και για τον χειμώνα.

Διαβάστε αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο για το ροζέ κρασί, μέσω της ιστοσελίδας Michelin

Πηγή: guide.michelin.com

Φωτογραφία: guide.michelin.com

 

FnBpedia Team

ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Σε συνέχεια της αναφοράς μας στο ελληνικό κρασί πριν λίγο καιρό, αλλά και στις ποικιλίες, τους τόπους και το pairing του, σήμερα θα αναφερθούμε σε μία άλλη χώρα με εξαιρετικό κρασί, ευρέως διαδεδομένο στον κόσμο, με μοναδικές γηγενείς ποικιλίες και εξαιρετική ποιότητα. Αυτή είναι η Ιταλία, όπου το κρασί της, είτε κανονικό (λευκό, κόκκινο, ροζέ), είτε γλυκό, είτε αφρώδες, είναι από τα πιο γνωστά σε όλη την υφήλιο. Θα δούμε χάρτες ανα ποικιλία και περιοχή και θα μάθουμε πολλά για το ιταλικό κρασί, μέσα από το έγκριτο website winefolly.com. Επίσης, πολλά παραπάνω στοιχεία και πληροφορίες μπορείτε να μάθετε κι από το βιβλίο “The wine folly – magnum edition”.

Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάστε αναλυτικά για το ιταλικό κρασί, αλλά και όλες τις ποικιλίες του ανά περιοχή:

Φωτογραφία: winefolly.com

Το να χρησιμοποιήσει κάποιος το κατάλληλο ποτήρι κρασιού δεν αφορά μόνο τον στολισμό ενός τραπεζιού. Το κατάλληλο ποτήρι κρασιού αλλάζει την γεύση και την οσμή του κρασιού. Ειδικοί προχώρησαν σε τυφλή γευσιγνωσία και προτείνουν τα καλύτερα.

Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάστε αναλυτικά:

Πηγή: nytimes.com

ΤΑ 12 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ NEW YORK TIMES

Πλέον, θεωρείται πολύ πιο εύκολο να βρει κάποιος ελληνικό κρασί στη Νέα Υόρκη, είτε μέσω φυσικών μαγαζιών μέχρι και πριν την πανδημία, είτε από το διαδίκτυο. Οι ξακουστοί Times της Νέας Υόρκης αξιολογούν και κοινοποιούν την λίστα με τα 12 καλύτερα κόκκινα ελληνικά κρασιά.
Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάστε αναλυτικά:

Πηγή: nytimes.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ JUSTIN KEAY

Ο wine expert Juston Keay παρουσιάζει στον παρακάτω σύνδεσμο το ελληνικό κρασί και πως αυτό αποτελεί μια τάση-κλειδί για το 2021.
Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάστε αναλυτικά:

Πηγή: the-buyer.net

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Το κρασί από αρχαιοτάτων χρόνων είναι το «ραντεβου» του φαγητού. Ο συνδυασμός και το πάντρεμα των γεύσεων μας δίνουν μια αρμονία στην γευστική μας παλέτα, που όμοιά της δεν συναντάμε. Η ιεροτελεστία της όλης διαδικασίας, από το φύτευμα, την φροντίδα, την συγκομιδή, την οινοποίηση, την παλαίωση, την εμφιάλωση, αλλά και μέχρι την κατανάλωση, κάνει το κρασί, μοναδικό προϊόν. Συγκεκριμένα, για το ελληνικό κρασί, που κατά την άποψή μας δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από όλα τα κρασιά παγκοσμίως, θα αναφερθούμε στο σημερινό μας άρθρο, όπου μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα γι’ αυτό, καθώς και για τις ποικιλίες αυτού.

Στους παρακάτω συνδέσμους διαβάστε αναλυτικά ενδιαφέροντα άρθρα για το ελληνικό κρασί, αλλά και όλες τις ποικιλίες:

https://www.tasteatlas.com/most-popular-wines-varieties-and-appellations-in-greece

https://www.winemag.com/2021/04/22/best-greek-wines-varieties-assyrtiko/

https://thirstymag.com/wines-of-greece-the-regions-and-varietals-that-make-this-ancient-wine-region-so-special/

https://winesofgreece.org/meet-the-grapes/

Φωτογραφία: Ashton Worthington – winemag.com

Wine service
Sparkling wine service
Decanting

  • Πηγαίνουμε στο τραπέζι, συστηνόμαστε, “Καλησπέρα σας, λέγομαι Γ.Λ και θα είμαι ο sommelier σας για σήμερα”.
  • Αφήνουμε την λίστα των κρασιών.
  • Ρωτάμε- προτείνουμε για απεριτίφ.
  • Ρωτάμε αν θα χρειαστούν νερό, μεταλλικό ή ανθρακούχο ή προτείνουμε εμείς κάποιο από τα 2 εφόσον ξέρουμε τι θα πιουν.
  • Ο Sommelier αφού πάρει την παραγγελία, πηγαίνει στον πάγκο όπου εκεί έχει τα εργαλεία και τα ποτήρια που χρειάζονται για το service.
  • Πάνω στον δίσκο τοποθετεί τα σωστά ποτήρια αφού πρώτα τα ελέ΄γξει σηκώνοντας τα ψηλά σε φως όπου τον βοηθάει να δει εάν είναι καθαρά.
  • Παίρνει και δικό του ποτήρι για την γευστική δοκιμή.
  • Παίρνει 2 πιατάκια, πετσέτα όπου την τοποθετούμε πάνω στο πιατάκι που θα ακουμπήσουμε την φιάλη. Στήσιμο του Guéridon.

*** ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ “MIRROR”

  • Στήσιμο ποτηριών στους πελάτες.
  • Το ποτήρι το αφήνει πάνω και δεξιά του πελάτη.
  • Κινείται πάντα με τη φορά του ρολογιού.
  • Παρουσιάζουμε το κρασί από αριστερά του πελάτη και σερβίρουμε από δεξιά.

***Οι αριστερόχειρες σερβίρουν από αριστερά με φανερά ανοιχτή κίνηση, σαν να αγκαλιάζουν με το αριστερό τους χέρι ένα δέντρο Επιστρέφει στο Guéridon για το άνοιγμα της φιάλης.

by Geniussomm

  • Πηγαίνουμε στο τραπέζι, συστηνόμαστε, “Καλησπέρα σας, λέγομαι Γ.Λ και θα είμαι ο sommelier σας για σήμερα”.
  • Αφήνουμε την λίστα των κρασιών.
  • Ρωτάμε- προτείνουμε για απεριτίφ.
  • Ρωτάμε αν θα χρειαστούν νερό, μεταλλικό ή ανθρακούχο ή προτείνουμε εμείς κάποιο από τα 2 εφόσον ξέρουμε τι θα πιουν.
  • Ο Sommelier αφού πάρει την παραγγελία, πηγαίνει στον πάγκο όπου εκεί έχει τα εργαλεία και τα ποτήρια που χρειάζονται για το service.
  • Πάνω στον δίσκο τοποθετεί τα σωστά ποτήρια αφού πρώτα τα ελ΄έγξει σηκώνοντας τα ψηλά σε φως όπου τον βοηθάει να δει εάν είναι καθαρά.
  • Παίρνει και δικό του ποτήρι για την γευστική δοκιμή.
  • Παίρνει 2 πιατάκια, πετσέτα όπου την τοποθετούμε πάνω στο πιατάκι που θα ακουμπήσουμε την φιάλη.
  • Επιπλέον, στην περίπτωση που δεν υπάρχει σαμπανιέρα με βάση στο χώρο, στήνουμε στο Gueridon μας σαμπανιέρα επάνω σε πιάτο το οποίο έχει καλυφθεί με πετσέτα
    Στήσιμο του Guéridon.

 

*** ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ “MIRROR”

  • Στήσιμο ποτηριών στους πελάτες.
  • Το ποτήρι το αφήνει πάνω και δεξιά του πελάτη.
  • Κινείται πάντα με τη φορά του ρολογιού.
  • Παρουσιάζουμε το κρασί από αριστερά του πελάτη και σερβίρουμε από δεξιά.

***Οι αριστερόχειρες σερβίρουν από αριστερά με φανερά ανοιχτή κίνηση, σαν να αγκαλιάζουν με το αριστερό τους χέρι ένα δέντρο. Επιστρέφει στο Guéridon για το άνοιγμα της φιάλης.

by Geniussomm

  • Πηγαίνουμε στο τραπέζι, συστηνόμαστε, “Καλησπέρα σας, λέγομαι Γ.Λ και θα είμαι ο sommelier σας για σήμερα”.
  • Αφήνουμε την λίστα των κρασιών.
  • Ρωτάμε- προτείνουμε για απεριτίφ.
  • Ρωτάμε αν θα χρειαστούν νερό, μεταλλικό ή ανθρακούχο ή προτείνουμε εμείς κάποιο από τα 2 εφόσον ξέρουμε τι θα πιουν.
  • Ο Sommelier αφού πάρει την παραγγελία, πηγαίνει στον πάγκο όπου εκεί έχει τα εργαλεία και τα ποτήρια που χρειάζονται για το service.
  • Πάνω στον δίσκο τοποθετεί τα σωστά ποτήρια αφού πρώτα τα ελ΄έγξει σηκώνοντας τα ψηλά σε φως όπου τον βοηθάει να δει εάν είναι καθαρά.
  • Τα τοποθετεί στο τραπέζι που εξυπηρετεί.
  • Επιστρέφει και παίρνει τα εργαλεία που θα χρειαστεί για το στήσιμο του Gueridon.
  • Παίρνει 3 πιατάκια, 2 πετσέτες όπου την μία την τοποθετούμε πάνω στο πιατάκι που θα ακουμπήσουμε την φιάλη & την δεύτερη πάνω στο πιατάκι που θα ακουμπήσουμε την καράφα και ποτήρι δοκιμής.
  • Παίρνει ένα κερί-κηροπήγειο, σπίρτα,καράφα.
  • Παίρνει το καλαθάκι και τοποθετεί το κρασί με προσοχή.
  • Στήσιμο του Guéridon.

*** ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΧΕΙΡΕΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ “MIRROR”

  • Κινείται πάντα με τη φορά του ρολογιού.
  • Παρουσιάζουμε το κρασί από αριστερά του πελάτη και σερβίρουμε με την καράφα από δεξιά.

***Οι αριστερόχειρες σερβίρουν από αριστερά με φανερά ανοιχτή κίνηση, σαν να αγκαλιάζουν με το αριστερό τους χέρι ένα δέντρο. Επιστρέφει στο Guéridon για το άνοιγμα της φιάλης.

by Geniussomm

Αύξησε την επιθυμία σου για μάθηση
Increase you learning desire
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Βελτίωσε τα αδύνατα σημεία σου
Improve your weaknesses
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Να δέχεσαι την κριτική
Be open to criticism
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Διαχειρίσου την ενέργειά σου
Manage your energy levels
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Συνδύασε την δημιουργικότητα με αποτελέσματα
Combine creativity with results
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Source: 150 management tips – Harvard Business Review
Καλλιέργησε την ικανότητα του εγκεφάλου σου να προβλέπει
Teach your brain to predict and prevent
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Να έχεις αυτοπεποίθηση αλλά όχι απόλυτη σιγουριά
Be confident, but not strictly sure
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Εξάλειψε τους νοητικoύς φραγμούς σου
Eliminate your mental borders
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Πούλα τον εαυτό σου με τον σωστό τρόπο
Promote yourself with the appropriate way
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Ζήτα αύξηση μισθού
Request salary increase
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Έλεγξε το άγχος της προαγωγής
Control the promotion stress
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Να ηγείσαι με αυτοπεποίθηση
Lead with confidence
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Δώσε στους ανθρώπους σου οτι χρειάζονται
Provide to your people what they need
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Βελτίωσε την απόδοση της ομάδας σου
Improve your team’s performance
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Υποστήριξε τους ανθρώπους σου
Support your people
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Κάνε ένα δυο λαθάκια
Make one or two minor mistakes
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Να συγχωρείς αλλά να μην ξεχνάς
Forgive but don’t forget
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Δημιούργησε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης
Create a trustful culture
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Να επιλύεις τις συγκρούσεις
Solve the conflicts
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Δώσε κίνητρα για πραγματικές αλλαγές
Provide motivation for real changes
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Μην κοινοποιείς μόνο, να εξηγείς
Explain, don’t just notify
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Εστίασε στην ανάπτυξη των υπαλλήλων και δώσε εξουσία
Focus on employees’ personal development and share authorization
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Απαλλάξου από την αρνητικότητα
Get rid of negativity
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review
Πολέμα την αντίσταση στην αλλαγή
Fight for the resistance of change
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Μην αποφεύγεις το ρίσκο
Do not avoid risks
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Προετοιμάσου για μια κρίση
Be prepared for a crisis
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Αξιοποίησε αποτελεσματικότερα τις δαπάνες του μάρκετινγκ
Reclaim more sufficient your marketing costs
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Χτίσε δυνατές συνεργασίες
Build powerful collaborations
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Επένδυσε σωστά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Invest wisely at social media
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Μίλα αποτελεσματικά
Speak efficiently
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review

Απλοποίησε τα πράγματα
Make things simple
Πηγή: 150 συμβουλές για σωστό μάνατζμεντ – Harvard Business Review
Source: 150 management tips – Harvard Business Review