PAIRING ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕ ΚΡΑΣΙ
Ο περισσότεροι από εμάς συνοδεύουμε και συνδυάζουμε ένα δείπνο, είτε μεσημεριανό, είτε βραδυνό, με ένα ποτήρι κρασί, κάτι που ολοκληρώνει γευστικά την όλη διαδικασία του φαγητού, προσδίδοντας στην γευστική παλέτα του καθενός, μια αίσθηση ολιστικής προσέγγισης στη γεύση και στις δυνατότητες που μπορεί να μας προσφέρει η τροφή, όταν συνδυάζεται με το κατάλληλο κρασί. Γενικοί κανόνες, όπως λευκό κρασί με θαλασσινά, κόκκινο με κρέας και πολλοί άλλοι, είναι η βάση, αλλά όχι σε απόλυτο βαθμό, γιατί σε πιο εξειδικευμένες καταστάσεις, γεύσεις και συνδυασμούς, οι κανόνες προσαρμόζονται στην αρμονία.
Για να μπορέσετε να εμβαθύνετε και να μάθετε περισσότερα, δύο βιβλία που σας προτείνουμε είναι:
- Wine Folly Magnum Edition – The Master Guide by Madeline Puckette & Justin Hammack
- The Flavour Thesaurus by Niki Segnit
Επίσης, δείτε στα παρακάτω link, δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα, από έγκριτα και εξειδικευμένα websites:
https://winefolly.com/wine-pairing/getting-started-with-food-and-wine-pairing/
https://www.foodandwine.com/wine/15-rules-great-wine-and-food-pairings
Φωτογραφία: winefolly.com
FnBpedia Team