ΟΙ ΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΡΙΟΥ
Οι διαφορετικές κοπές στο μοσχαρίσιο κρέας είναι πραγματικά μια επιστήμη. Διαφορετικό κομμάτι χρειάζεται κάποιος να κάνει κρέας στην κατσαρόλα, διαφορετικό για την σχάρα, διαφορετικό για κιμά και γενικά σχεδόν κάθε κοπή έχει την χρήση της, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει οτι δεν μπορεί να υπάρξουν κομμάτια με παραπάνω από μια χρήσεις. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό κάποιος επαγγελματίας ή και όχι, να γνωρίζει καλά τις κοπές και να ξέρει ακριβώς τι θέλει να ετοιμάσει, κάτι που δίνει την ευελιξία να μπορεί να πειραματιστεί με διάφορες εκδοχές μιας παρασκευής. Στα link που σας παραθέτουμε μπορείτε να μάθετε τα πάντα για όλες τις κοπές και να δείτε και το διάγραμμα με τις κοπές, όπως αυτές σχηματίζονται, επάνω στο μοσχάρι.
Δείτε αναλυτικά:
https://www.certifiedangusbeef.com/cuts/
https://www.finedininglovers.com/article/beef-cuts-explained
Πηγή: certifiedangusbeef.com / finedininglovers.com