ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ
Ο Καλαματιανός, με πολλά βραβεία στην κατοχή του, είναι ένα εκλεκτό εστιατόριο θαλασσινών και ολόφρεσκων ψαριών κι όχι μόνο. Με μια εξαιρετική και updated επιλογή κρασιών στην wine list του, προσφέρει σε κάποιον που θα το επισκεφτεί μία εμπειρία γεύσης μοναδική και ολιστική, σε συνδυασμό με το καθ’ όλα επαγγελματικό σέρβις.
Ο Καλαματιανός βρίσκεται στον Σταυρό, στο σύνορο ακριβώς των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, στον Στρυμωνικό κόλπο, όπου η τοποθεσία του, δίπλα στο κύμα και η καταπράσινη φύση από την άλλη μεριά, δίνουν μια εικόνα αξέχαστη στον επισκέπτη.
Ξεκίνησε το 1967 κι από τότε μέχρι σήμερα έχει αφήσει το στίγμα του, προσφέροντας στους πελάτες του μια πάντα ανανεωμένη εικόνα, πάντα συμβαδίζοντας με τις τάσεις και τις ιδέες της εποχής, κρατώντας την πελατεία του σε μόνιμη βάση.
Στην κουζίνα ο σεφ Χρήστος Γκρέμος βάζει την γεύση πάνω απ’ όλα, μαζί με τον επαγγελματισμό. Ισορροπία σε κάθε πιάτο, σταθερότητα, τονίζοντας τα προϊόντα της Ελλάδος και προσφέροντας πιάτα που μένουν χαραγμένα στην μνήμη των πελατών τους. Το σαλατούρι με τον φρεσκο μπακαλιάρο, οι δροσερές σαλάτες, το εξαιρετικά ορεκτικά, καρπάτσιο, ταρτάρ, τα ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, αλλά και τα κρέατα και τα γλυκά, όλα επιλεγμένα με προσοχή και με άκρως επαγγελματική εκτέλεση στην κουζίνα.
Ο χώρος ανανεώνεται πολύ συχνά, η εικόνα είναι πάντα καθαρή, φρέσκια, εξοπλισμοί κατάλληλοι στο να υποστηρίξουν το concept του μαγαζιού και γενικά μια σοβαρή, επαγγελματική πρόταση για όποιον δεν έχει επισκεφτεί το εστιατόριο και θέλει να δοκιμάσει Ελληνικές νοστιμιές, ολόφρεσκο ψάρι, δίπλα στη φύση και στη θάλασσα.
Στο παρακάτω link θα βρείτε την σελίδα του εστιατορίου:
FnBpedia Team